torsdag 30 november 2017

På gång 2018 i Vimmerby

Vad händer nästa år i vår kommun?

De gröna näringarna med mjölkproduktionen som bas fortsätter att vara en betydande och viktig del av kommunens näringsliv. Mjölkpriset ligger stabilt eller höjs och skogsnäringen fortsätter att gå bra.

Förenings- och kulturlivet i Vimmerby får 100000 kr mer i stöd från kommunen. Ett förslag från C som S och M gjorde till sitt. Mycket viktigt för vår kommun eftersom föreningslivet och kulturlivet är kittet som berikar livet för oss som bor och verkar i kommunen.

Vimmerby kommun får en helt ny hemsida med mycket mer interaktion och möjligheter till medborgardialog. I Dagens Samhälle idag beskrivs vilka kommuner som har de bästa hemsidorna. Längtar...

Familjecentral blir verklighet. Vimmerby är den enda kommunen som inte ännu har en familjecentral i Kalmar Län och Peter Högberg uttryckte visst igår på landstingsfullmäktige att det inte varit en prioriterad fråga, tyvärr. MEN nu ska det bli fart på avtalsförhandlingen med Landstinget om en familjecentral i Vimmerby. Helen Nilsson har också avsatt medel i budget för detta.

Astrid Lindgrens Värld fortsätter att bygga ut sin fina stugby med 200 bäddar och spräcker drömgränsen 500000 besökare inkluderat Astrid Lindgrens Näs.

Åbro, ARLA och Ljunghälls fortsätter att utvecklas positivt liksom Frödinge mejeri, STG, RM, MIR och Polyform med flera större företag.

Östra Ceos får Ekelunds företagsby, Bilcenter, Strömstyrkan och Dollarstore.

Krönsmon får en infart.

Kvinnojouren får fördubblat anslag tack vare Vänsterpartiet som fick sig hela kommunfullmäktige på sitt förslag.

Vimmerby hockey och Vimmerby innebandy gör en förstudie för en kultur- och idrottsarena mellan befintlig Ishall och Idrottshall.

Vimmerby energi- och miljö bygger laddstolpar.

Vimarhem bygger på Pistolsmeden och installerar solel på taket där.

Allas Vimmerby startar igång bygdegrupper med företag, föreningar, eldsjälar och lokala politiker i alla kransorterna. Djursdala är modell för det arbetet. Mötesplatsmodellen som är helt unik och framgångsrik utvecklas.

Alla skolor i kommunen profileras och det fria skolvalet marknadsförs så att familjer väljer den skola som de anser passar dem bäst.

Vimmerby fiber avslutas och Vimmerby fibernät AB tar över kommunens fiberutbyggnad i samverkan med ITSAM och VEMAB.

Zitius bygger fiber i Locknevi, Frödinge och Brantestad.

Sevede fiber börjar byggas.

Vimmerby får digitala trygghetslarm som en av de sista kommunerna i Kalmar Län.

VIMMERBY FÅR ETT NYTT LEDARSKAP efter valet den 9 september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar