måndag 30 oktober 2017

Allvädersbanorna i Södra Vi och budgetinfo till alla oppositionspartierna

M och S var i Södra Vi och bjöd in media till pressträff. De ville berätta att nu skulle det minsann äntligen bli allvädersbanor i Södra Vi. http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8462/har-ar-majoritetens-plan-for-nya-banor-i-sodra-vi/

Idag ska jag få information av Södra Vi IF om allvädersbanorna. M och S fick visst info på ett annat möte i förra veckan. 

Synd, tycker jag att vi inte kan få samma info samtidigt. Opposition och majoritet.

Jag har bjudit in Helen Nilsson och Tomas Peterson till mitt oppositionsinformationmöte för oppositionen imorgon av just den anledningen. Jag har satt agendan att vi ska diskutera budgeten och arenaförstudien och SLUS samt Bo Klok. 

Det vore väl bra om de kom så att de kan berätta om sitt budgetförslag på samma möte som jag berättar om de säryrkanden som Centerpartiet har lagt på KS AU i tisdags och imorgon på extra KS, så att alla partier kan förbereda sina specifika budgetyrkanden på KF den 27 november. Alla partier erbjuds då budgetanförande. När alla gruppledare ska få ta del av budgetförslagen är också en viktig fråga. Måste de invänta kungörelsen till KF som kommer den 17/11 eller kan de få budgetmaterialet innan dess? 

Tillbaka till allvädersbanorna så ska det bli spännande att få veta om de är planerade att inrymmas år 2018 och hur finansiering och drift för dem ser ut. 

Vår kommentar efter majoritetens utspel om banorna i Södra Vi. 

Centerpartiet i Vimmerby anser att det vore välkommet om det länge omdiskuterade behovet av allvädersbanor kan bli tillgodosett av föreningen och kommunen i samverkan. Vi i C instämmer med KSO Tomas Peterson om att kommunen troligen inte har möjlighet att stötta med så stor del av finansieringen utan det kommer att krävas ett stort engagemang av föreningen.

Det är intressant med ett upplägg med föreningen som investerare och kommunen som medfinansiär i form av exempelvis välfärdspengarna vilket möjliggör extern finansiering från exemplevis allmänna arvsfonden mm. Målet enligt media är att bygga ytterligare en mötesplats i kommunen efter Bullerbyn, Ceos, Storebro och Frödinge. Mötesplatser behövs för att utveckla vår kommun och mötesplatserna stärker hela kommunens attraktionskraft och det är en mycket viktig fråga för oss alla. Det är en viktig fråga som vi nu gemensamt arbetar för med hjälp av medel från Tillväxtverket.

Ingela Nilsson Nachtweij

gruppledare för Centerpartiet i Vimmerby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar