måndag 28 augusti 2017

Kommunkretsmöte hos Rein på Smålandsbyn

En mycket bra kväll där vi började med en vandring på Arlarundan som Rein skyltat upp så fint. Se bild nedan. 

Därefter hade vi kandidatpresentation och jag imponeras av den kompetens och mångfald som vi har i vårt parti nu. Många både gamla och nya centerpartisiter som presenterade sig och vilka fågor de brinner för.

Mina starkaste intryck under kvällen var när Rein berättade att hans familj kom till Sverige 1944 som flyktingar från Estland och han ville gärna bidra med inkludering av nyanlända som kommit till Vimmerby. 

En av mina reflektioner är att vad hade Vimmerby varit utan Rein och hans fantasi. Ingen Astrid Lindgrens Världoch ingen Smålandsby. Det började som en motion till KF 1978 av Rein.

En annan av våra kandidater är Mario Tesanovic från Frödinge som kom som flykting från Balkan och han driver nu Smålandstraktor. En annan betydelsefull entreprenör från ett annat land. 

Centerpartiet är det parti som jag anser har den bästa politiken för inkludering och integration med en humanistisk människosyn som bygger på företagsamhet och kreativitet samt möjlighetinriktad och närodlad politik. 

Därför är jag extra glad i kväll att Centerpartiet lyckats rekrytera hela 12 nya namn som vill bidra med sin kompetens för att bygga Vimmerby mer långsiktigt hållbart. 

Att ha det gänget i ryggen i riksdagsarbetet om medlemmarna och väljarna så önskar skulle vara mycket inspirerande. Vimmerbycentern håller på att bygga något alldeles NYTT på många sätt. Kvällens möte och möten blev en riktig energikick. Tack alla 40 som var där. Tillsammans bygger vi Vimmerby till en plats där vi möts och bygger med ansvar, mod och fantasi. 

PS. Bengt Johansson avslutade kvällen med att tipsa om Fokushusets samtal med nyanlända på tisdagar kl. 10-12. Så berikande, tyckte han DS.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar