tisdag 14 mars 2017

Frödinge- Brantestad levererar

Vi hade ett bra möte med många konstruktiva förbättringsförslag.

En av de viktigaste frågorna är vägkvalitén där Trafikverket måste uppmanas att underhålla vägarna i området bättre. 

Bredbandssatsning inkl. förbättrad mobiltäckning är en annan fråga som förhoppningsvis kan ordnas via bredbandsförenngen Locknevi- Brantestad. 

Företagen Orkla (Frödinge mejeri) satsar i Frödinge med bland annat en pelletspanna för att producera ånga. Frödinge skog AB och moderbolaget Hällerum Trävaru AB satsar också på 25 miljoner investeringar 2017. Fläsk från Glada grisar presenterades av Håkan Jonsson och det är en imponerande verksamhet som utökar med smågrisproduktion i egen regi. 

Smålands traktor är en annan viktig aktör för tillväxten i Frödinge. 

Bygdegårdsföreningen och FBSK samverkar och skapar Mötesplats Frödinge tillsammans med flera föreningar. Skytteföreningen är en annan aktiv förening som finns intill. Vi fick se de nybyggda omklädningsrummen och det tillgänglighetsanpassade gymmet som ska inrymmas intill. 

Brantestads intresseförening presenterade sin verksamhet och det är en förening med en mångfacetterad verksamhet. Där finns också en naturrunda som är välbesökt. 

Bertil Andersson presenterade sitt Hästö som är en mycket uppskattad för naturintresserade. Naturfotografer från hela Sverige besöker ön. 

En bra kväll med framtidsfokus.

Kvällen avslutades med en diskussion kring vad kan Frödinge-Brantestad gör för kommunen och vad kan kommunen göra för Frödinge-Brantestad? 

Tack Johan Rosén som samordnade kvällen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar