tisdag 7 mars 2017

DEMOKRATI kräver "hantverkskunnande" och förankring

Idag har jag upplevt ytterligare en märklig beslutsgång i KS regisserad av Peter Högberg och hans socialdemokrater. Kollektivavtalsmotionen var minst lika krånglig som dagens motionsbeslut. 

Jag saknar Leif Carlssons erfarenhet och klokskap i KS och KF. Han kan och kunde det politiska hantverket och var en utmärkt läromästare under mina första år i KS 2010-2013. 

Det krävs att gruppledaren har koll på hur ledamöterna i det egna partiet planerar att rösta när frågor ska avgöras med voteringar. Det krävs tillräckligt grundliga resonemang och förankring mellan KS AU, KS och KF så att det politiska ledarskapet skapar den stabilitet och det lugn kring beslutsfattandet som krävs av en stor arbetsgivare. 

Läs mer om vilka beslut som fattades idag på Dagens Vimmerby och på ETTAN och i Vimmerby tidning. 

Det enda jag vill berätta om här och som inte kräver en lång utläggning är att RESECENTRUM inte ska säljas. Det var egentligen inget ärende på KS idag mer än indirekt. Fastigheten är inte längre ute för försäljning och 2017 planeras det för att fjärrvärmen ska bytas ut och 2018 ska Resecentrum renoveras enligt investeringsplanen som togs idag. Tacksam för det beskedet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar