torsdag 28 januari 2016

Landsbygdens skolor bör få introduktionsklasser snarast för att minska trängsel i tätortens skolor

En ny utredning stöder förslaget från Djursdalas föreningsliv och kyrkan där man önskar en introduktionsklass i Djursdala skola. Det civila samhället erbjuder sig att hjälpa till och M och S säger nej tack trots att det finns stor trängsel både på Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan. Maken vittnade om detta när han kom hem från jobbet igår . Kom och titta hur det ser ut, uppmanade han mig. Jag uppmanar nämndens ledamöter att åka och besöka dessa två trångbodda skolor och åtgärda detta problem omgående. Skyddsombudet borde även agera tycker jag. Arbetsmiljön är undermålig på grund av trängsel. 

Vi har skolor i Gullringen och Djursdala som genast skulle kunna hjälpa till att bidra till mindre trängsel på AL och Vimar. Är det prestige som hindrar nämnden och/ eller är det folkomröstningen? 

När förutsättningarna förändras måste de politiksa företrädarna vara beredda att förändra sin politik. 

När budgetförslaget med fyra skolnedläggningar presenterades i mars 2015 så fanns inte den flyktingvåg som inneburit många fler skolelever i Vimmerby. Gör om och gör rätt! Låt inte er prestige drabba personal och elever på ett onödigt sätt. Använd hela kommunens resurser på bästa sätt. Det går väl lika bra att bussa elever till Djursdala som att bussa elever från Djursdala osv? 

Två andra frågor som kräver svar före folkomröstningen :

1. Ska idrottshallarna i Gullringen, Djursdala och Pelarne stängas i augusti 2016?
2. Vart ska förskolans barn äta sina måltider i Djursdala ? De äter i skolans matsal idag. Ska skolan säljas saknas det en matsal för förskolans elever . Ska villan byggas till med en paviljong eller hur är planen? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar