tisdag 29 december 2015

Behov av bostäder i Vimmerby

Skriande behov av alla sorters boenden är det för tillfället i Vimmerby.

Översiktsplanen från 2007 beskriver de områden som betraktades som intressanta då. 

http://www.vimmerby.se/PageFiles/1762/Omgjord_2_öp_2007_tätortskartor_070608_klar.pdf

Nu finns en ny ÖP för tätorten framtagen och ska antas under 2016. Där föreslås bostäder på flera olika nya platser jämfört med 2007. 

Den plats som är mest intressant är Nybble där det också planeras en ny skola som ska ersätta Astrid Lindgrens skola om 20 år samt en idrottshall. 

Nosshult, Älåkra och Ulriksdal är andra utpekade områden som behöver rangordnas av politiken så att tjänstemännen får klarhet kring vart nästa större sammanhängande bostadsomrdåe ska planeras. 

Folkets park-området är på gång och redan fulltecknat vilket pekar mot att det är hög tid att ta nästa steg vad gäller planering så att kommunen kan växa hållbart.

Flerbostadshus behövs också och där hoppas jag att Pistolsmeden kan bebyggas snarast av VIMARHEM med en gruppbostad inkluderad i satsningen. 

Karlbergstomten pekas ut som en tänkbar plats för byggnation av en extern byggherre.

Vitsippan är såld och där byggs för fullt av de nya ägarna. Troligen blir det ett trygghetsboende och/eller ett vårdhem där. Kommunen har också en tomt som kan bebyggas där.

Vart vill du se nästa bostadsområde och flerbostadshus?

Vart nästa förskola ska byggas är också en viktig fråga. Förslaget från tjänstemännen och majoriteten i BUN är en tio avdelningar stor förskola vid Nybble. 

Välkomman att lägga en kommentar till detta inlägg och framför din synpunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar