lördag 3 oktober 2015

"Demokratideflation?"

Småpartierna måste få mer utrymme i lokalpolitiken, anser jag. S och M måste snarast ta ansvar för den låga närvaron på kommunfullmäktiges sammanträden och de långa sammanträden som pågått sedan maktskiftet samt kommunens debattklimat. Kommunfullmäktiges preside bör snarast bjuda in till ett möte med alla gruppledare och diskutera detta. Personligen lyfter jag in frågan som en övrig fråga på KS på tisdag, eftersom det är KS som nu ansvarar för att bereda kommunens demokratifrågor när nu RDB är avskaffat.  

Folkpartiet har nu valt att ingå i samverkan mellan C, KD, MP och V. Vi hälsar dem varmt välkomna och ser fram emot en valrörelse tillsammans.  Det var ett positivt besked denna vecka som i övrigt präglades av ännu mer demokratiproblem i den lokala politiken och då syftar jag på den otydliga frågeställningen i folkomröstningen om skolorna. 

Men vi tror på de besked som Tomas Peterson har gett oss i oppositionen och det är nämligen att han vill göra oppostionen mer delaktig i den lokala beslutsprocessen framöver.  

Personligen hälsar jag det beskedet extra varmt välkommet just denna magiskt vackra höstdag hemma i Vimmerby. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar