onsdag 15 juli 2015

Vimmerby levererar

Jag har joggat och cyklat idag på morgonen i Vimmerby. Oxgården, Sedumgården, stugbyn vid ALV, B&B, Nossen, Smålandsbyn, Britt och Stens turistboende och Vimmerby vandrarhem verkar vara fullt. Otroligt många norska bilar och även danske och finska samt schweiska bilar finns det gott om i Vimmerby. 

Vi Vimmerbybor ska vara stolta över att Vimmerby har så många besökare. På parkeringen vid Näs var det också fullt igår eftermiddag. 

Tuna, Rumskulla, Pelarne, Frödinge och Gullringen har säkerligen också många besökare nu. 

Knäreds Grävtjänst från Halland gräver åt Kanonaden och Vimmerby fiber vid Träffen. Nu när Telia är klara i tätorten Vimmebry så fortsätter och intensifierar Vimmerby fiber anslutningarna till sina kunder. Båda aktörerna gräver och möjliggör anslutningar till alla hushåll om jag förstått det rätt och nu läser jag att Telia är inbjudna till styrgruppen för fiber för att diskutera samverkan. Mycket positivt att det samtalet återupptas anser jag. Investeringsstopp innebär ju att östra kommundelen får vänta länge på fiber. Av Vimmerby fiber. Frågan är om Vimmerby kommun har möjlighet att stå som garant för byalagens investeringar med hjälp av nationella stödpengar. Ansökan är visst redan inskickad enligt media. KS och KF måste ta investeringsbeslut i varje enskilt fall enligt KF-beslut. Viktigt för att få ordning på kommunens ekonomi, styrning och ledning av kommunens del av fiberutbyggnaden är därför central nu. I fortsättningen måste alla styrgruppsmöten vara bemannade med fler än en politiker. Att både vara ordförande och justeringsman på ett beslutsmöte är inte OK. Det hände i våras. Ett affärsprojekt på 73 miljoner måste ha en noggrann uppföljning och kontroll och därför är det olyckligt att den uppdaterade fiberhandlingsplanen inte är antagen ännu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar