onsdag 1 juli 2015

Solel på Vimmerby gymnasium och samverkan med Mukono och TELLUX

Igår var jag på styrgruppsmöte med Peter Högbeg , Therese Jigsved och Thomas Svarén om kommunens planer på ett fortsatt samarbete med vår vänort i Uganda. 


Då fick vi veta om Vimmerby gymnasiums samverkan med soleltema som skapats tack vare kontakter via det tidigare projektet som finansierades av ICLD och som nu är avslutat. 


Så här beskrivs Vimmerby gymnsiums studieresa : 


"Avstämning från besök i Mukono i april 2015

Thomas Svarén besökte Mukono tillsammans med tre elever på elprogrammet och en lärare med stöd av Sida-pengar. Thomas berättar om besöket och att även solenergiföretaget Tellux besökte Mukono samtidigt. Resultatet av besöket är bl a att skolan i Mukono numera är certifierad utbildningsanstalt i solcellsteknik och bli navet för Tellux i att utveckla användandet av solenergi i Uganda. Tellux ska komma till Vimmerby och utbilda gymnasieelever i solcellsteknik. Tanken är att elever i Mukono och i Vimmerby ska kunna göra gemensamma laborationer och planen är att söka medel för fortsatt samarbete mellanskolorna."


En ide är att söka medel för en YH-utbildning kring solteknik mm. Det skulle vara mycket bra och då ligger det nära till hands att även involvera fordonsprogrammet med fokus på elbilsteknik och snabbladdning. Vad tror du om de förslagen? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar