onsdag 8 juli 2015

Hela kommunen ska leva

Idag var det flera insändare om att skolorna på landsbygden behövs för att hela kommunen ska växa och utvecklas. Arvet efter Astrid Lindgren förpliktar och vi politiker måste se till att ge hela kommunen goda förutsättningar till service var du än väljer att bo. 

Som Valnämndens ordförande förra året reste Liselott Frejd och jag runt till alla vallokaler i kommunen för att kontrollera tillgängligheten då det kommit en ny regel att alla vallokaler skulle vara tillgängliga inför de båda valen 2014. Vi åkte 19 mil den dagen och fick uppleva hela vår vackra kommuns oslagbara landsbygd. Vi började i Frödinge , sedan Locknevi, Djursdala, Södra vi, Gullringen, Rumskulla, Pelarne och slutligen Storebro. Vi åkte på en väg mellan Locknevi och Djursdala som jag inte minns att jag åkt tidigare och där det finns så många välskötta och välhållna fastigheter. Vi fick ana den stolthet som människor som valt att bo på dessa platser har och som ger dem energi att vårda sina hus med stor omsorg och som kräver många timmars målande och underhållsarbete. 

För mig känns det självklart att vi ska kämpa för att service i form av skola och förskola ska finnas kvar i Djursdala, Gullringe och Pelarne. Vimmerby kommun skulle bli fattigare utan den servicen till de som bor och verkar i norra kommundelen. 

Kommunstyrelsens resa nästa år borde bli den 19 mil långa färden genom kommunens landsbygder så att alla fick uppleva hela kommunens skatter och se den rikedom som den livskraftiga bygden ger kommunen. 

Kommunens hela vägnät är en annan landsbygdsfråga som jag vill lyfta och där finns en motion från Bo Svensson som inte är hanterad. Den motionen handlar om vägen mellan Långbrössle och Hällerum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar