tisdag 7 juli 2015

Begäran om extra kommunstyrelsesammanträde i augusti

Enligt kommunallagen har en tredjedel av  ledamöterna i en nämnd rätt att begära ett extra sammanträde. Anna Svensson, Lars Johansson och jag begär nu ett extra KS enligt nedanstående motivering. 

Begäran om extra kommunstyrelse för beslut om extra kommunfullmäktige.

Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet står fast vid tidigare lagt yrkande om ett extra KS i augusti, ju tidigare i månaden desto bättre. De viktigaste frågorna är återremissen om folkomröstningens genomförande och att folkomröstningens frågeställning ska fastställas.

Det har arrangerats kommunfullmäktigesammanträde i augusti månad fram tills för bara några år sedan. Med anledning av att flera viktiga ärenden inte avgjorts under våren 2015 begär vi att ett extra sammanträde med kommunstyrelsen planeras in i början av augusti och ett extra kommunfullmäktige i slutet av augusti.

För att folkomröstning ska kunna genomföras före det slutliga budgetbeslutet för 2016 och plan för 2017-2018 är 24 augusti ett lämpligt datum för ett extra  kommunfullmäktige. Följande ärenden behöver då avhandlas:

1. Folkinitiativ angående folkomröstning om skolor och förskolor på landsbygden i Vimmerby kommun ska läggas ned eller bevaras. Förnyad behandling av återremitterat ärende.
2. Folkomröstningens frågeställning, utformning av valsedlar, tidpunkt I NOVEMBER för folkomröstning, vallokaler och möjlighet till förtidsröstning".
3. Beslut att flytta budgetfullmäktige till december, i syfte att vänta in resultatet av folkomröstningen

Möjlighet finns att vid samma tillfälle behandla fler brådskande ärenden.

Vimmerby den 6 juli 2015

Ingela Nilsson Nachtweij (C)
Anna Svensson (C)
Lars Johansson (V)
Caroline Axelsson, Gruppledare Miljöpartiet i Vimmerby
Sven Weckfors, gruppledare Kristdemokraterna i Vimmerby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar