onsdag 10 juni 2015

IT-råd inom nämnderna

Centerpartiet skrev för en tid sedan en motion som syftade till att tydligare lyfta in verksamheternas behov och önskemål vad gäller IT. Vi föreslog inrättande av IT-råd men denna motion gillades inte av kommunfullmäktige så den avslogs nyligen av KF. C reserverade sig mot beslutet. 

I debatten framkom dock att S och M vill ta tillvara personalens kompetens inom  IT och det anfördes att det vore bra med IT-råd inom de olika nämnderna. 

Som jag förstår det hela är det inom BUN som det största behovet av ett IT-råd finns så nu föreslår jag att det inrättas ett sådant snarast. Vi måste få bättre kommunikation och dialog mellan ITSAM och Vimmerby gymnasium. Endast så kan verksamheten utvecklas och politiken verkar överens om det arbetssättet. 

Dags att jobba framåt med IT i Vimmerby kommun med kommunikation, kvalité och effektivisering som ledord. Tillsammans ska vi oförtrutet arbeta med ständig förbättring av våra verksamheter utifrån medborgarnas behov och efterfrågan, anser jag. På ett kostnadseffektivt sätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar