lördag 6 juni 2015

Ett år går fort, lev i nuet!

Nationaldagsfirande igen. Känns som att det var alldeles nyss vi firade sist. Då på Astrid Lindgrens Näs , nu idag i nyrenoverade Källängsparken. 

Välkomna till Nationaldagsfirande i Källängsparken i Vimmerby 6 juni 2015.

Program:

14.30: Samling vid Kulturskolan, Drottninggatan 23, Vimmerby. Uppställning av fanborg.

14.45: Avmarsch från Kulturskolan mot Källängsparken

15.00-16.00: Program på scenen i Källängsparken:

Välkomnande till firandet. Livemusik.

Välkomnande av nya medborgare. Nationaldagstal. I Källängsparken har Åbro Brygghus servering av varma och kalla drycker och mat. Det finns även kaffe och fika på plats och aktiviteter för de små att roa sig med.

Varmt välkomna att fira nationaldagen tillsammans med oss! 

Detta ska alltså firas i K-märkta Källängsparken. Ulla Bodorffs verk återställs kontinuerligt och är uppmärksammat på flera olika sätt. Den ska återställas enligt denna plan. 

http://www.vimmerby.se/PageFiles/5780/Restaureringsplan%202010.pdf

Källängsparken är på väg att bli den mötesplats som Vimmerby behöver. Fabriken öppnar återigen café där i sommar.

Källängen är en oas och en plats för rekreation och rörelse. Jag såg att det var cross fit-träning där häromdagen, brännboll och skolavslutningsfesten om vartannat precis som det ska vara. I dagarna två är det öltält med underhållning av The Hwillagers och Rayday med flera. 

Möjlighet till grillning i en publik grill, samtal, vila och möten. Det är en perfekt plats att vara på tillsammans eller ensam. Nu är också fontänen på plats liknande den stora bassäng som fanns där på 50-talet. 

Minns klätterställningen där som jag lekte i tillsammans med mina två storasystrar , Eva Lena och Ann-Kristine någon gång i början av 70-talet. Bild nedan. Vi ser ut som trillingar men vi är pseudotvillingar och födda 1966,1965 och 1964. Min bror Urban är född 1961. Mamma Gun och pappa Bertil måste haft ett intensivt liv med fyra barn och mjölkproduktion i Perstorp. Dessutom hade vi sommarbarn också...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar