fredag 15 maj 2015

Konsekvens och ansvar

Funderar i arla morgonstund kring ansvar och konsekvens. Varje människa måste ta ansvar för sina handlingar och för de beslut man tar. 

Ibland kommer man till ett vägskäl och det val man gör i det vägskälet kan få stor betydelse för ens eget liv och ibland kan ett beslut också få stor betydelse för någon annans liv. 

Ibland ångrar man ett beslut och kan rätta till det. Ibland är beslutet irreversibelt och går inte att rätta till. 

Till sist måste man antingen acceptera sitt beslut eller korrigera det så gott det går. 

Idag ska jag ägna mig åt politik på förmiddagen och familjen på eftermiddagen. Vi ska göra en utflykt till en grannkommun för där finns en fantastisk second hand affär som jag levererar kläder till och där familjen ofta hittar rena fynd som exempelvis inomhusskor till idrotten för 50 kr. 

Kanske blir det fiske för maken i Verkebäck eftersom strömmingen är inne nu och han är mindre intresserad av klädinköp. 

Ser ut att bli en fin och solig dag som börjar med frostnupna timmar. Har nyss räddat några plantor från minusgrader genom att täcka med tyg. Ser lite roligt ut men förhoppningsvis är det effektivt och skyddar mot kylan som skapar kristaller i cellerna och förstör vävnaden som ska bygga upp plantan och ge mig tomater, sparris, gurka och gul squash mm framöver. 

Imorgon är det dags att prata elbilar på Vimmerby torg vid Sandströms. Tomas Holgersson och jag företräder vårt initiativ att "Ladda Vimmerby" vilket startades med föreläsningar för ett år sedan och som nu fortsätter med elbilstorg på bilens dag. Välkomna dit! Vi finns där mellan 10 och 14 tillsammans med kommunens eminente energirådgivare Emma Jonsson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar