onsdag 27 maj 2015

Inkluderande trädgårdsprojekt i Vimmerby

Jordbrukareungdomens Förbund i Vimmerby har ett härligt trädgårdsprojekt där de bjuder in alla som vill medverka till att odla på en ödetomt i centrala Vimmerby. Tomten intill Tandläkare Wallins villa är det som gäller och odlingsmarken har plöjts med hästar och nu ska många plantor planteras, potatis har satts och tomater kommer att odlas vid en mur. Hela satsningen andas kreativitet och framtidstro och stadsnära odling är en riktigt stark rörelse på många orter i Sverige och världen. 


JUF bjuder särskilt in utrikesfödda och därför är satsningen en riktigt bra inkluderande och integrationsbyggande aktivitet. Det finns plats för fler intresserade så kom ikväll kl. 17. 


Personligen fick jag en påse luktärter som jag har förgrott och plantorna ska jag leverera ikväll. Frågan är om nattfrostrisken är över eller om man ska vänta till efter eventuella järnnätter i början av juni. 


Så här beskrivs satsningen på den affisch som finns på JUFs hemsida: http://h24-files.s3.amazonaws.com/141714/672080-B7FH2.doc


Tag chansen att få odla grönsaker och blommor centralt i Vimmerby.

 Hästar kommer hjälpa oss att plöja och harva marken.

 Vi kommer alla att hjälpas åt med sådd, skötsel och skörd och ha en gemensam skördefest.

 Alla är välkomna! Inga förkunskaper krävs.

 Syfte: Gemenskap, närproduktion och kultur

 

Första informationsträffen är onsdagen 15 april Kungsg.1 (bredvid träningshuset) kl 18.00

 

Arrangör: JUF Kalmar län i samarbete med Studiefrämjandet.

För info se www.jufkalmar.hemsida24.se eller ring Anna Hellstrand på Studiefrämjandet  Tfn 0480-364972 Mobil 0721-888361



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar