lördag 9 maj 2015

Debattartikel i dagens Vimmerby tidning

Åke Hammarskjöld skriver engagerat och nyanserat på Vimmerby tidnings debattsida idag om landsbygdsskolornas betydelse för hela kommunens utveckling. 

Han vädjar till alla politiker att i lugn och ro sätta sig ner och hitta lösningar. Det är därför mycket värdefullt att vi är inbjudna av majoriteten till ett samtal om oppositionens budgetförslag den 12 maj. 

Oppositionen förbereder just nu det mötet och mitt mål är att vi ska nå en budgetkompromiss som innebär att vi kan bevara och utveckla kommunen tillsammans. 

Det skulle innebära att vi undanröjer folkomröstningsinitiativet och sparar många timmars arbete och pengar på det. Tilliten och förtroendet för politiken skulle också höjas med en bra diskussion som leder till utveckling av det politiska samtalet och demokratiarbetet i Vimmerby kommun. Den ekonomiska situationen i kommunen kräver nya sätt att arbeta politiskt tror jag. 

Samverkan är nyckelordet för att komma tillrätta med den ekonomiska situationen och hotet mot landsbygdsskolorna. Så ser jag på situationen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar