tisdag 7 april 2015

Rumskulla idrottshall och skola ska säljas

Idrottshallen i privat regi. Vilka konsekvenser blir det för Rumskullaborna och vad händer när och om skolan rivs. Den planen diskuteras nu i majoriteten i ett dokument som heter riva/sälja som oppositionen äntligen fått ta del av. 

Avvecklingen av landsbygden är ett faktum.

Det stora sveket uppvisar Michael Svensson som deltog i landsbygdsberedningen för socialdemokraternas räkning år 2013. Det togs fram en handlingsplan för landsbygden i Vimmerby kommun av representanter av alla partier i kommunfullmäktige. 

Handlingsplanen har varit ute på remiss och ju undrar jag när den ska tas upp i KS och KF. Det är mycket aktuellt i dessa budgettider när förslagen haglar från majoriteten över landsbygdsborna. Snacka om att se ner på landsbygden när BUN tillåts att presentera ett underlag som inte är i närheten av att vara statistiskt säkerställt. Det är ihopknåpat Birgitta Sahlin et al den 2 april 2015. Ett underlag på 14 elever är inte användbart när du ska dra slutsatser om kunskapsinhämtning. Urvalet är för litet och det vet Birgitta Sahlin . Varför lägger hon ändå fram det? För att bevisa något som inte finns för att kunna göra en mycket kortsiktig och illa genomtänkt landsbygdsfientlig åtgärd. 

Gör om och gör rätt och dra tillbaka beslutet att lägga ner landsbygdsskolorna. Någon prutmån finns inte. Birgitta Dahlin var mycket tydlig med att hon erbjuder ett nedläggningspaket som hon har längtat efter att lägga fram för politikerna. Det är alla fyra skolorna och två förskolor eller ingen nedläggning alls. För att hämta hem besparing så påstår hon att det är hela paketet som krävs, Som Peter Karlsson uttryckte det på vårt möte i Plenisalen förra veckan. Förvaltingen har alltid försökt att lägga ner skolor i och nu när C inte längre finns i styrande position så passar de på. 

Mobilisering krävs för att stoppa detta huvudlösa förslag. 

Så här beskrivs skolan på kommunens hemsida. 

Välkommen till Rumskulla skola!

Rumskulla skola ligger i Rumskulla by, som ligger cirka 25 km väster om Vimmerby i en gammal kulturbygd. Många barn bor i närheten av skolan, de barn som bor i byarna runt omkring åker skolskjuts. Skolan ligger nära skog och ängar.

Skolan består av två byggnader. A-byggnaden har sju arbetslokaler varav en är bibliotek, ett arbetsrum för lärare och ett personalrum. Under eftermiddagstid disponerar fritidshemmet delar av lokalerna. B-byggnaden består av en gymnastiksal, ett nybyggt kök och matsal, och en nybyggd förskola. Nybyggnationen ägde rum 2010.

Eleverna får undervisning i trä och metall- och textilslöjd vid Södra Vi skola och åker dit med buss en förmiddag varannan vecka. Eleverna i de lägre åldrarna har utomhuspedagogik en gång i veckan. Undervisningen äger rum vid skolskogen, bäcken, ängen och på andra ställen.

På baksidan av A-byggnaden finns en stor gräsplan som används till olika bollsporter och lek. Mellan byggnaderna finns lekytor med basketplan, hagar, sandlåda, båt och rutschkana. Dessutom finns gungor och andra lekredskap. På skolgården finns en kulle som ger möjligheter till pulkaåkning. Lekytorna är gemensamma för skola, förskola och fritidshem. Fritidshemmet och förskolan har även ett trädgårdsland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar