måndag 20 april 2015

Djursdalarundan den 26 april

Igår blev jag kontaktad om skolnedläggningarna och en person från Djursdala ville informera och delge de som går Djursdalarundan på söndag vilka konsekvenserna kan bli om skolan och förskolan läggs ner. Lokalerna är betalda och det skulle behövas en paviljong intill dagis för att möta behovet. När jag dåföreslog det i KS så fick jag till svar att den paviljong som nu placeras vis Skogsbacken ska placeras där för att det finns förberett med avlopp och elanslutnibgar där. Nu är det så att det är borttaget och måste nyanläggas vid Skogsabcken så det skälet försvann och nu måste man också utöka parkeringen vid Skogsbacken. Vid Djursdala skola finns stor parkering och föräldraföreningen och ortsbor jade säkert stöttat placeringen av en paviljong i Djursdala på många sätt. Kanske till och med sponsring hade kunnat vara aktuellt för att Djursdala förskola skulle kunna utvecklas. 

Nu blir det ett fem avdelningar stort dagis vid Skogsbacken och sex avdelningar vid Lunden. Många förskoleplatser ska samlas på denna del av tätorten i Vimmerby. Varför inte sprida ut förskoleplatserna så att befolkningen får kortare resor? Landsbygden behöver förskolan för att öka attraktionskraften och inflyttning av barnfamiljer. 

Djursdalarundan kommer att erbjuda namnlistor som kräver folkomröstning om skolnedläggningen. De ska överlämnas den 27/4 har jag fått veta och namn kan samlas in till dess. Det är alltså inte för sent även om det står på listorna att namnlistorna ska vara klara idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar