lördag 4 april 2015

Djursdala

Djursdala förskola är överfull och föräldrar tvingas nu köra sina barn till Vimmerby för barnomsorg. Alla föräldrar till barnen som nu går i Djursdala förskola ska snarast flyttas till andra enheter. Tyvärr är alla förskolor i Vimmerby fulla och det ska nu placeras en paviljong vid Skogsbacken. Jag föreslog alldeles nyligen när KS hade uppe ärendet om att det behövs 50 extra förskoleplatser i kommunen att vi kunde utreda om det går att planera en paviljong i Djursdala för att möta det stora behovet där. 

Majoriteten lyssnade inte på mig för i deras planer fanns en nedläggning av såväl förskola som skola i Djursdala. Vad händer med änglamarken i Djursdala. Jag tror att det kommer att bli mycket stora motkrafter i Djursdala mot detta förslag. Fråga hur Krister Torenfält upplevde mötet med föräldraföreningen i Djursdala när det fanns ett förslag under mandatperioden 2006-2010 om att lägga ner Djursdala skola. 

Hur ska barnen få plats inne i Vimmerby? Ska det byggas nya stora enheter där för att ta emot alla barn från Djursdala och Pelarne eller vilka är planerna? 

Ska Djursdala skola säljas? Vad säger detaljplanerna om vilken verksamhet som får bedrivas i dessa fastigheter? Troligen måste detaljplaner ändras innan försäljning kan ske. Dyr och tidskrävande process är det och min gissning är att tjänstemännen på BUN inte alls tänkt på den aspekten. Har kommunchefen som har det övergripande ansvaret tänkt på det? 

Vilken långsiktig påverkan har skolnedläggningarna i Djursdala på attraktionskraften, fastighetspriser och inflyttning. Änglamarken utarmas medvetet av S och M. 

Skriv under namnlistorna som kräver en folkomröstning om detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar