torsdag 2 april 2015

Det kokar i stugorna

http://sverigesradio.se/kalmar/. Mycket bra beskrivning av mötet igår av Radio Kalmar. 

Centerpartiet bjöd in till ett öppet möte om det rambudgetförslag som socialdemokrater och moderater lagt på kommunstyrelsens sammanträde i tisdags. På bara ett dygn hörsammade mer än hundra personer vår inbjudan. En stark kraft för att stoppa det orimliga och vettlösa förslaget att lägga ner fyra landsbygdsskolor. 

Åke Hammarskjöld ville tala i början av mötet och beskriva hur arg han var över detta. Han beskrev att Camilla Stridh lovade att inte lägga ner någon skola när han ledde politikerutfrågingen i början av augusti inför valet i september. 

I dagens tidning står hon bergfast vid att beslutet är det rätta men hon kan inte beskriva eller bevisa att kunskaperna hos de barn som gått i Rumskulla, Gullringen, Tuna och Djursdala skulle vara lägre än hos de barn som gått i någon av kommunens andra skolor. Moderaten Magnus Gustafsson som var ordförande före socialdemokraten Camilla Stridh ägnade stor energi åt att analysera om det verkligen förhöll sig så att det fanns skillnader i kunskapsnivå. Han fann att det inte gick att bevisa och nu gäller det för majoriteten att bevisa att det underlag som ligger till grund för detta vidriga beslut finns. 

Jag får känslan att S och M i Vimmerby har en attityd liknande Anna Kinberg Batra dvs att "lantisar är dummare än stadsbor". 

Det finns ett mycket stort engagemang för att stoppa nedläggningarna och vi föreslår istället att man ska vända på flyttströmmarna i Vimmerby och profilera landsbygdens skolor. Det har skett på andra håll och det kan i dialog med personal och ortsbor ske i Vimmerby kommun. Det är jag helt övertygad om. Landsbygdsborna är ärligt förbannade på det förslag och det bevisas av att det nu finns totalt 1340 namnunderskrifter för att stoppa nedläggningen. (1270 digitala och 70 på papper från igår) Det räcker för att begära en folkomröstning om nedläggning av skolorna i Tuna, Djursdala Gullringen och Rumskulla. Oppositionens sex partier är eniga i denna fråga vilket innebär att kommunfullmäktige kommer att begära en omröstning om inte majoriteten ändrar sig i denna fråga. 

Som sagt , det kokar i stugorna i Vimmerby? 

Kampen för skolorna har bara börjat! 

Skriv under du också: 


1 kommentar:

  1. Lokala skolor är oerhört värdedfulla för barn. /Lasse Öhman

    SvaraRadera