söndag 12 april 2015

60 miljoner?

Kommunalråden påstår att Centerpartiet har uttalat att vi ska lägga ett budgetalternativ med besparingar på 60 miljoner. 

Det har vi inte sagt utan vi har sagt att SKL anser att behovet utifrån 2013 års utfall är kostnadsminskningar i storleken 30-40 miljoner och att det kommer att krävas ett budgetförslag som hanterar den prognosen. Majoriteten lägger ett budgetförslag som bygger delvis på utfall av 2014 års budget och det resultatet har 22 miljoner högre kostnader än 2013 års utfall vilket troligen innebär att majoriteten har 20 miljoner differens mellan SKL och sitt budgetförslag. Konsekvensen av det kan vara att det krävs mer än de 30 miljonerna som föreslogs den 31/3 och i fredags på Radio Kalmar kom beskedet från Micael Glennfalk att skattehöjning på mer än 30 öre kan komma att krävas för att återställa 2014 och 2015 års resultat. (Måste återställas inom tre år) 

Vi har ännu inte sett de framräkande budgetramarna som majoritetens besparingsförslag på 30 miljoner bygger på. De siffrorna kommer tidigast på tisdag på sittande möte. 

Denna bild har Tomas Holgersson ritat och beskriver återtag och kommunens ekonomiska situation. Är det måhända den som Micael Glennfalk syftar på? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar