torsdag 19 mars 2015

Politikernas närvaro på sociala medier på kommunens hemsida

Centerpartiet i. Vimmerby vill fokusera på demokratiutveckling under denna mandatperiod och detta initiativ är en del i det arbetet. Vi behöver en allmän diskussion i Vimmerby om demokrati och Alf Wesik  skrev en bra ledare på det ämnet i lördagstidningen. 


http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/63486/1/87/


I lördags var det radioinslag i radio Kalmar om blogginlägget om tiggeri och idag fanns två insändare i samma ämne i Vimmerby tidning. Därför har jag ställt denna fråga till Helen Nilsson som är presidiets ordförande och eftersom Micael Glennfalk är jävig i denna fråga så blir det hon som hanterar ärendet som ordförande i KS på denna punkt. Jag kommer också att yrka att kommunalrådets blogg läggs vilande tills utredningen är klar och beslut fattat om riktlinjer. Här finns ett blogginlägg där såväl C som S kritiseras hårt på kommunens hemsida i april 2011. Då var det bland annat diskussion om Turistbyråns flytt till Näs som drevs av Moderaterna och som C och S inte ville genomföra då. Är det annorlunda i den frågan nu kanske eller är det inte längre aktuellt med Peter Göransson som turistchef? Läs de nio kommentarerna under det långa debattliknande blogginlägget där vissa politiker premieras och andra attackeras för sina åsikter på Vimmerby kommuns officiella hemsida och vad jag vet saknas utgivarbevis för denna blogg. En annan fundering är om man som kommunalråd kan driva en flytt av Turisbyrån när man samtidigt är styrelseledamot för bolaget Näs? Borde väl vara jäv. 


http://vimmerby.blogspot.se/2011/04/en-vecka-med-siffror-over-kommunens.html#comment-form


Mejl till Helen Nilsson den 18/3 2015 :

Jag skulle vilja lyfta detta ärende den 24/3.

 

Jag yrkar att Vimmerby kommun ska utreda och ta fram riktlinjer för hantering av sociala medier för förtroendevalda i Vimmerby kommun. SKL bör ha riktlinjer och andra kommuner kanske har tagit fram riktlinjer för detta. Det kanske är olämpligt att det finns politiska bloggar på kommunens hemsida. Det skulle exemplevis kunna finnas länkar från kommunens hemsida till alla olika politiska bloggare som så önskar och inte bara en politikers blogg.

 

Detta bör utredas med anledning av att flera olika politiska partier har kommenterats på kommunalrådets blogg på kommunens hemsida sedan slutet av år 2010. Detta är en viktig demokratifråga ur ett medborgarperspektiv som bör utredas.

 

// Ingela Nilsson Nachtweij , Centerpartiet i Vimmerby

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar