tisdag 17 mars 2015

Ledarskapskursen

Igår fick ett antal politiker i Vimmerby kommun ett smakprov på den stora satsningen på ledarskapskurser för alla chefer. Det är UGL som är basen i kursen dvs den ledarskapskurs som Försvarshögskolan har tagit fram och sedan har den utvecklats till kurser i utvecklande ledarskap. Utbildningen bygger på att cheferna ska lära känna sig själva och bygga upp sin självkänsla för att kunna låna egenskaper och beteenden för att tryggt och i olika situationer kunna leda sin personal till de prestationer som arbetsgivaren önskar. 

Kommunchef Carolina Lejonram är unikt engagerad i denna satsning och deltar personligen i delar av samtliga kurser för de 70 chefer i kommunen som att deltar i de sex dagarnas kurs fördelat på tre tillfällen. 

Personligen tror jag att det är väl investerade pengar även om det krävs mycket av cheferna för att växla upp satsningen. Avsikterna och ambitionerna är mycket väl underbyggda av kursledaren och kommunchefen och det gavs exempel som visade att flera chefer verkligen tagit till sig av kurserna. 

Tack för en intressant dag om ledarskap. Lycka till med fortsättningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar