söndag 29 mars 2015

Ladda Vimmerby

http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/elbil/article3896788.ece

Vattenfall erbjuder laddstationer för parkeringshus och den tekniken skulle vara bra att implementera på ett antal positioner i Vimmerby. Besöksnäringen innebär att fler och fler kommer att efterfråga laddmöjligheter i takt med att elhybridbilar och elbilar blir mer och mer vanliga. Två Tesla laddades vid VEMAB på besök i Vimmerby förra sommaren. Teslan är en av de mest köpta nya bilarna i Norge så det blir fler och fler som har behov av laddstationer när de besöker Vimmerby. Men det finns mer rimliga elbilar än Teslan. Volvos elhybrid kommer att få en liknande Passat från Wolkswagen. Eldriven Golf finns redan i bilhallen på Engströms i Vimmerby. Nissan Leaf är ett alternativ för företagen. 

Solelparkering är en annan möjlighet och här finns det exemplevis ett företag i Stockholm som erbjuder paket med solpanel och laddstation. 

På Bilens dag den 16 maj planeras det för fullt för ett elbilens torg på den delen av torget som ligger närmast laddstationer bakom Rådhuset. Initiativet till elbilstorget kommer från "Ladda Vimmerby" som startades av solelentusiasten Tomas Holgersson och undertecknad tillsammans med Roger Carlsson och Emma Jonsson på VEMAB. 

Vill du veta mer om elbilar? På Vimmerby bibliotek finns nu tidningen Elbilen som är en mycket informativ och läsvärd tidning. Den kommer vi att informera mer om den 16/5 på Vimmerby torg. Varmt välkomna då! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar