fredag 20 mars 2015

Kommunstyrelsen ärenden på tisdag den 24/3

www.vimmerby.se/PageFiles/1435/KS%202015-03-24%20Kallelse%20dagordning.pdf

Varken ärendet om att utreda och ta fram riktlinjer för förtroendevaldas närvaro på social medier eller Komunals namnlistor finns med på ärendelistan den 24/3. Helen Nilsson kommer inte att vara med på sammanträdet vilket kanske är skälet till det. 

Den 7/4 är det dialogdagen om budgeten som presenteras för oppositionen den 31/3. Ska vi hinna med dessa två ärenden då? Jag tänker lyfta dem den 24/3 och Kenneth Björklund får ta klubban som den äldste ledamoten då de två ordföringarna inte kan vara ordförande på ärendet om sociala medier. Det finns ju ingen andre vice ordförande som kan tjänstgöra då de två andra ordföringarna har förhinder och då blir det automatiskt den äldsta ledamoten som blir ordförande. 

Micael Glennfalk och Tomas Holgersson publicerar insändare i dagens Vimmerby tidning. En annan insändarskribent anser att kommunalrådet bör ägna sig åt att leda kommunen istället för att kommentera alla insändare i Vimmerby tidning och på social medier. 

Budgetprocessen borde tarva all tid för kommunalrådet i dessa dagar. Enligt rykten kommer det föreslås kraftfulla besparingar i kommunen. Vilka det blir återstår att se. Är S och M klara till den 31/3? 

Centerpartiet kommer i vilket fall att vara redo för debatt om kommunens budgetramar. Det finns det inga tvivel om, enligt mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar