måndag 30 mars 2015

Idrott varje dag i Vimmerbys skolor har KF beslutat idag

Jag anser att det är ett mycket bra beslut att alla elever ska erbjudas idrott dagligen. Fysisk aktivitet minskar stress och ökar inlärningen. 

Frågan är bara hur idrottshallarna ska räcka i kommunen för att infria beslutets intentioner. Alla elever ska ha idrott på schemat varje skoldag, anser KD . 

Ingen analys finns om hur kommunen ska möjliggöra beslutet och det kan tyckas som att BUN får ett mycket svårt uppdrag när de ska ge uppdraget till rektorerna att infria kommunfullmäktiges bifall av denna mycket lovvärda motion. Beslutet ska infrias med befintlig personal. 

Jag fortsätter att lyfta frågan om att bygga en idrottshall intill idrottshallen. Minst 250 000kr har lagts på planering av en sådan byggnation och energitappet för alla inblandade blir gigantiskt om M och S väljer att skjuta på denna investering. Pratats och diskuterats om behovet har gjorts under femton års tid. Långbänkar av detta slag är mycket olyckliga. Jag förväntar mig att ordförande Ylva Sandström beskriver hur hon ser på denna fråga på ett öppet möte i april inför de föreningar som är berörda. Hoppas att även Anders Eriksson kan ställa upp och möta föreningarna i denna fråga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar