onsdag 18 mars 2015

Handelsutveckling i Vimmerby

Grattis Vimmerby! Handelsutvecklaren Beathe Skaate gör ett fantastiskt arbete och ska lovvärdas tycker jag. Vimmerby kommun, Vimmerby handel och Vimmerby fastighetsklubb finansierar satsningen på en handelsutvecklare i Vimmerby kommun och Beathe fick förtroendet att arbeta med detta under år 2015 tillsammans med alla involverade och intresserade. Beathe kan inte göra jobbet helt allena utan här krävs engagemang från många för att Vimmerby ska bli ännu mer attraktivt för handlare och för kedjor som vill etablera sig på nya spännande handelsorter. Vimmerby har ett av Sveriges bästa varumärken tack vare bland annat Astrid Lindgren. Men det är även Åbro, Mercatus, Vimmerby Stadshotell, Björkbacken, Oxgården, Näs, ALV, Vimmerby gymnasium , Mediapartner, Ingebo hagar och många fler som stärker Vimmerbys varumärke tillsammans. 

Vackra Vimmerby är en satsning som måste vara uthållig för att lyckas och samverkan krävs även här för att förverkliga Tengboms idéarbete. 

Vilka kedjor skulle du önska etablering av i Vimmerby. Vad skulle krävas för att lyckas få hit den etableringen? Dessa frågor måste analyseras och arbetas med på ett strategiskt sätt under handelsutvecklarens ledning. 

Snart ska sommartorget anno 2015 presenteras och det ska ske på KS på tisdag. Det ska bli spännande. Tyvärr är några i KS jäviga i den frågan så diskussionen kommer att äga rum utan KSO förmodar jag. Helen Nilsson får väl hålla i klubban under den diskussionen och KOF äger frågan eftersom KS gett kultur o fritid uppdraget att arbeta med sommartorget eftersom de har PARK-avdelningen hos sig mm. 

Jag tror att årets sommartorget kommer att bli sagolikt bra. Det finns förutsättningar för det, som jag ser det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar