fredag 2 januari 2015

Vackra Vimmerby



Under mandatperioden:

    .....

    • Det fortsättas att satsa på Vackra Vimmerby och regionens attraktionskraft både mot besöksnäring och fast boende/inflyttare.
    Någon som vet var denna mening är publicerad och vad är en fast boende? Satsning på regionens attraktionskraft för att öka besöksnäringen vore väl exempelvis bättre formulering. 

    Svaret på min fråga om var jag kopierat denna ofullständiga mening är att det är en av punkterna i den nya majoritetens överenskommelse på Peter Högbergs blogg som publicerades dagen före julafton och trots blogginlägg som påpekat språkliga brister så har redigerat dokument inte publicerats någon annanstans eller blogginlägget redigerats. Vimmerbyborna förtjänar mer respekt från den nya majoriteten än ett så illa formulerat program för en fyraårig mandatperiod. Jag har läst flera liknande överenskommelser från andra kommuner och ingen har varit formulerad med så dålig svenska och jag får känslan att politikerna som formulerat det inte vill ta ansvar för politiken fullt ut då de genomgående använder passivform. Varför inte tydligt skriva : Vi vill...

    Om någon vill veta mer om gestaltningsprogrammet som tagits fram för Vimmerby kommun på initiativ av ett PM från kommunstyrelsens ordförande år 2011, så finns det här på Vimmerby tidnings hemsida. 

    http://www.vimmerbytidning.se/filemanager/download/188/Vackra%20Vimmerby%20Gestaltningsprogram%20141219_A3_del2.pdf

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar