onsdag 21 januari 2015

Händer mycket i Västervik nu...

http://www.vastervik.se/Kommun-och-politik/Pressmaterial-och-extern-kommunikation/Pressmeddelanden/Pressmeddelande-Satsning-pa-dialog-med-teater-for-hogstadieelever-i-kommunen/

Västervik storsatsar nu! Inspirerande satsning av KF i grannkommunen. Hur kan vi dra nytta av den energin i Vimmerby ? 

Jo, en landsbygdsutvecklare behöver rekryteras snarast, tycker jag. 

"Teaterföreställningen som inleder dialogträffarna heter ”I’m from Lekvattnet, motherfucker!” och är en 45 minuter lång inspirationsföreställning med temat identitet och demokrati. Denna föreställning visas även gratis för allmänheten på kvällen den 28 januari. Upphovsmännen beskriver själva innehållet: ”Inte den sortens demokrati som är jobbigt långt bort, inte en ”fula slipsar och tomma ord i Stockholm”-demokrati utan en ”jag och du, vi, här och nu, tillsammans för att det är kul”-demokrati!”. På scen hittar du Erik och Pelle Holst från Gycklargrupen TRiX, som sedan 2005 jobbat professionellt med cirkus och improvisationsteater.

Efter föreställningen genomför vi en diskussionsverkstad där publiken får tycka till om sin närmiljö, fritid, och framtiden, säger Lotti Jilsmo, landsbygdsutvecklare på Västerviks kommun.

Resultatet från dialogen kommer vi använda i kommunens arbete med landsbygdprogram, vision och som inspiration till Ungdomsrådet.

Kommunfullmäktiges ordförande Dan Nilsson (S) kommenterar dialogprojektet så här:

Det är med stor glädje att kunna berätta om denna stora satsning. Detta är en viktig del i den utvecklingen som pågår kring dialog med kommunens medborgare. Satsningen är högt upp på kommunens agenda både ur ett demokratiperspektiv men även vikten av att hela kommunen ska leva, säger Dan Nilsson"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar