fredag 9 januari 2015

Förflyttningar i Stadshuset och kaos i Frankrike

De kontorsbyten som skulle ske i februari enligt kommunchefen i december kommer nu att ske delvis redan nästa vecka så då kommer näringslivschefen flytta till mitt rum. (Marizes gamla rum) , jag kommer att få flytta in i Helen Nilssons rum och kommunalrådet flyttar in i näringslivschefens rum så att de två kommunalråden får lika stora kontor och bredvid varandra. Det blir bra tror jag. 

Sedan ska det mögelsaneras så då får alla på kommunkansliet flytta till några andra tillfälliga kontor för att det också ska ske ombyggnationer. Stadshuset är trångbott och BUN-rådet ska visst få kontor på FOKUS-huset för att det inte finns plats i Stadshuset. 

Undrar om Eva Berglund fått ett kontor på Socialkontoret eller om det saknas kontor där också. 

Idag fick jag tulpaner av en centervän med en lyckönskan om att min nya roll som oppositionsråd ska gå bra. Det var mycket värme i den tulpanbuketten. Stort tack för den! 

Men Vimmerby behöver liksom alla orter en god omvärldsbevakning och de två bröderna är nu döda enligt fansk polis. Europa behöver stabilitet efter detta och demokratidiskussioner på alla nivåer. Märkligt att sitta framför TV-rutan och via webben följa detta drama i Frankrike. En enorm polisinsats och en trist utveckling av Europas situation med Frankrikes politik i centrum. Detta kommer att påverka Europa på många olika sätt och många påstår att detta terrordåd var väntat då spänningar i det franska samhället mellan olika grupper har ökat under senare tid. Men att det skulle bli så drastiska händelser har nog ingen anat. Som en actionfilm fast det är en skrämmande verklighet som kablas ut över världen och Vimmerby. Nu är det viktigt att alla ser detta som en väckarklocka och arbetar med demokrati och delaktighet på alla nivåer och i alla länder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar