fredag 9 januari 2015

Elbilen på Vimmerby bibliotek

Tidningen Elbilen finns nu att läsa på Vimmerby bibliotek för den som är intresserad av vad som händer med elbilsutvecklingen i Sverige och världen. 

Vimmerbys satsning "Ladda Vimmerby" kommer att fortsätta att agera för att fler ska kunna snabbladda eller långsamladda sin elbil på ett smidigt sätt i Vimmerby även om de flesta laddningarna sker hemma på den egna garageplatsen under natten. Tio mils räckvidd klarar de flesta elbilarna nu. Bara att investera alltså och hemtjänsten borde prova denna möjlighet och laddstolpar vid Borghaga borde redan finnas på plats. 

Centerpartiets motion om solel som lämnades in i april 2013 föreslås bifall nu i januari 2015 och det gläder oss som var delaktiga i skrivandet av densamma. PerÅke Svensson som gruppledare skrev under och lämnade in den för länge sedan och nu är det dags för KF att anta den. Inventering av lämpliga tak för solel är en av att-satserna. En miljon om året finns i investeringsbudgeten till solel. Ingen investering gjordes av kommunen 2014 och då förväntar jag mig att den miljonen flyttas till 2015 så att Vimmerby kommun kan göra en investering på två miljoner iår. Vimmerby gymnasiums tak vore perfekt tror jag. Eller Borghaga men där borde man ju byggt solel från början på taket när alla kranar var på plats. 

Elbilarna ökar enligt media

Sverige

Elnät

146 procents ökning av laddbara fordon under 2014

Under december ökade antalet laddbara fordon i Sverige med 448 stycken. Under helåret 2014 ökade de laddbara fordonen med 146 procent motsvarande 4 706 fordon. Det totala beståndet uppgick i slutet av året av 4 850 laddhybrider och 2 106 eldrivna personbilar

- Jag är mycket positiv till förstärkningen av supermiljöbilspremien och det så nödvändiga investeringsstödet för laddinfrastruktur. Men i takt med att laddinfrastrukturen blir bättre tror jag att fler kommer att välja el som drivmedel, och jag skulle bli mycket förvånad om supermiljöbilspremien inte är slut framåt hösten, säger Olle Johansson, VD Power Circle.

Pressmeddelande av Power Circle, 8 jan -15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar