torsdag 8 januari 2015

Del 12

Danspedagog Jennie Leander lilja fick kulturstipendium av Regionförbundet i Kalmar. Kulturskolan hade många fina framträdanden och shower. 

Vimarskolan hade som vanligt två stora shower med många begåvade ungdomar under ledning av Göran Nachtweij (maken)

Föreningen Norden arrangerade Kura skymning mm. Nu planeras vänortsträff i Vimmerby 2015. Hoppas att arrangemanget blir lika bra som senast för tio år sedan. Det är bara vart tionde år som Vimmerby har värdskapet för träffen. 2016 är det Islands tur. 

Vimmerby förlorade flera innevånare och några drabbades av den elaka sjukdomen cancer. Felicia Peterson är en av de som jag känner till och som gick bort i juli månad 2014. Jag känner stort för familjen som förlorat en dotter. Men det finns många fler som också drabbats av sorg och sjukdom under året. Sorgligt, oundvikligt och en del av livet. 

Astrid Lindgren var en författare som tog sig an döden och som lyckades skriva barnböcker där döden var mycket närvarande. Många av hennes böcker och hennes ord har fungerat som tröst i sorgen. 

Slutet av 2014 uppmärksammades hon av att en biografi av Jens Andersen gavs ut och under julhelgen visades en dokumentär i tre delar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar