måndag 5 januari 2015

Centerpartiets linje vad gäller byggande av trygghetsboende

Centern öppen om trygghetsboende

13.09.2013 08:35



Centern har inte satt ned foten om det är Vimarhem eller kommunen som ska bygga ett trygghetsboende. Centerpartisterna ser flera hinder till att kräva en byggnation av Vimarhem.

Per-Åke Svensson i centern som nu är mera öppen för vem av kommunen och Vimarhem som bör bygga ett trygghetsboende.

– Vi är öppna för att hitta en lösning som är bra för både Vimmerby kommun och bostadsbolaget Vimarhem, säger Per-Åke Svensson, gruppledare för centern som på ett kretsmöte gått igenom den heta frågan om ett trygghetsboende. 
– Det finns en stark vilja inom centern för att bygga ett trygghetsboende, och det gör det nog hos alla partier, sen är det en del skillnader om hur och vem som ska bygga det. 

Ser andra vägar 
För bara ett par veckor sedan lämnade centern en motion där man föreslog att kommunen ska bygga och att bästa alternativet är att bygga till Granen med ett 40-tal lägenheter. Likande förslag har också flera andra pekat på förut. 
Nu är inte centern lika entydig på punkten att kommunen ska bygga. 
– Det kan finnas varianter för hur man löser vem som ska bygga, men i vilket fall som helst måste det till någon form av kommunalt engagemang för de extra ytor och samlingslokaler som ingår, och därför är Granen en lämplig plats – där kan man utnyttja lokaler som redan finns, säger Per-Åke Svensson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar