onsdag 19 november 2014

VIMMERBYTAKTER har två nya erbjudanden denna månad och framåt.

Maken sjunger och spelar för alla som vill lyssna. På agendan står julborden på Stadshotellet i Vimmerby den 5,6,12 och 21 december. Han har också tillverkat trumlådor denna månad. Cajon heter det instrumentet som man kan skapa olika ljud i med hjälp av ljudstavar , olika stora hål, olika material mm. Ursprungscajonerna byggdes av hamnarbetare i USA som skapade dessa instrument som liknade bord som de kunde dölja när de inte fick lov att trumma. 
VIMMERBYTAKTER AB erbjuder också promenader och/eller föreläsningar "I Astrid Lindgrens fotspår" i Vimmerby. Ingela Nilsson Nachtweij visar de autentiska miljöerna i Vimmerby som inspirerade en av världens mest lästa barnboksförfattare. Pippis karamellaffär tillika filminspelningsplats för Kajsa Kavats skyltfönsterlängtan, i vilka gränder i Vimmerby smög Kalle Blomkvist omkring? , vilket var riktiga Madickens hus? vilken är Bröderna Lejonhjärtas grav på Vimmerby kyrkogård? Och mycket mera Vimmerbymiljöer med kopplingar till Astrid Lindgren. 

Två olika turer, 1,5h eller 2,5h. Föreläsning 45 min eller 90 minuter. Intresserad ? Skicka PM så skräddarsyr jag en guidad promenad eller föreläsning för just er! 

Bakgrundsmaterial är egen produktion i samråd bland annat med Karin och Carl-Olof Nyman. Till höger på bilden.  Ing-Marie Fransson, Gerd-Marie Schultz och Christina Thorstensson med flera har också varit delaktiga på olika sätt vid framtagandet av barnkartan till vänster på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar