måndag 3 november 2014

Kraftvärmeverket snart klart


Ur Vimmerby tidning: 


"Tidernas investering snart klar

Kraftvärmeverket på Tallholmen är igång. Visserligen torkeldas det bara än så länge. Men redan i december ska den första fjärrvärmen ut i nätet. Då ska också det första hetvattnet på cirka 130 grader levereras till Arla. Ångan till Åbro och elproduktionen går igång i januari. Det är febril verksamhet på byggplatsen på Tallholmen. Ett 70-tal personer jobbar med att få anläggningen klar.

– I det stora hela har projektet flutit på bra, både när det gäller tidsplanen och ekonomin. Sen dyker det alltid upp överraskningar som gör att det kostar mera pengar, säger Roger Carlsson, VD för det kommunala energibolaget Vimmerby Energi- och Miljö AB, som nu är inne i slutfasen av den stora investeringen i ett kraftvärmeverk på Tallholmen."


Bara att gratulera Vimmerby till en klart viktig investering. 25% av kommunens totala elbehov kommer att kunna produceras med hjälp av biobränsle från regionen. Bra för skogsbruket, bra för klimatet, bra för fjärrvärmeutbyggnaden och bäst för industrins behov av ånga och hetvatten . 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar