måndag 3 november 2014

Byggande i trä bör prioriteras

Centerpartiets motion om att det ska tas fram driftkalkyler för kommunens byggen bifölls av kommunfullmäktige den 20 oktober och det är mycket bra då det kan innebära bättre möjlighet att lägga rätt budget i framtiden. 

Men den andra att-satsen i motionen avslogs och den handlade om att kommunen ska prioritera trä i sina kommande byggnationer för lokala arbetstillfällen, klimatet och miljöns skull. 

I juni månad i år lade Kenneth Björklund och Håkan Koran en motion om att kommunen ska prioritera byggnationer i trä och att det ska tas fram ett träbyggnadsprogram och jag undrade om socialdemokraterna inte kunde tänka sig att bifalla vår andra att-sats för att spara tid. Ett bifall av den andra att-satsen skulle innebära att en viktig del av Björklunds och Korans motion redan nu skulle bifallas. Socialdemokraterna kunde inte tänka sig detta. Är det för Vimmerbys bästa med fler arbetstillfällen inom träindustrin eller för koalitionens bästa där Moderaterna inte verkar vilja prioritera att kommunen bygger i trä? Vilka är skälen till att Moderaterna inte vill prioritera byggnationer i trä? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar