onsdag 15 oktober 2014

Tankar i arla morgonstund

Igår mötte jag högstadieungdomar i Vimmerby på ungdomsforum i Fabriken. Många förbättringsförslag presenterades och kommer nu att sammanställas och bearbetas av berörda nämnder. 

Samspelet mellan ungdomsforum, ungdomsparlamentet och ungdomsrådet med skolornas elevråd och fritidsledare som nyckelfunktioner är viktigt att få till. Ibland upplever ungdomar att de får tillfälle att uttrycka åsikter men att det sedan inte händer så mycket. Det är viktigt för oss politiker att ta till oss. 

En fråga som lyftes var maten och där framkom att de två rätterna som kristdemokraterna genom sin motion fick igenom för några år sedan inte är två rätter utifrån ungdomarnas upplevelse. De anser att den vegetariska rätten är samma som "huvudrätten" fast utan kött. Tanken som vi politiker hade var att den vegetariska rätten skulle vara ett alternativ för de elever som inte tycker att kötträtten faller dem i smaken vissa dagar. Detta kanske är omöjligt att få till av kostnadsskäl men eleverna var tydliga med att de ville ha mer satsning på den vegetariska rätten. 

Vad tycker Du? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar