söndag 10 augusti 2014

Ur vårt valprogram 1

Lära för livet


Vi vill ha närkontakt mellan näringslivet och skolan genom NY PRAO och fler studiebesök. Mönsterås kommun har infört ett aktivt sätt för att få eleverna och arbetsplatserna mer företagsamma och delaktiga i elevernas val av PRAO-plats.  Alla arbetsplatser finns på en hemsida och är tydligt markerade vad gäller tillgänglighet och utbud. Eleven får själv kontakta den arbetsplats som den är intresserad av och sedan bokar SYO platsen. Fler studiebesök med större delaktighet från arbetsplatserna och näringslivet måste skapas.
Vi vill ha olika inritkningar på högstadierna i Vimmerby. Personalen på de två högstadierna ska profilera verksamheten utifrån skolans förutsättningar. Skolskjutsupphandlingen medger eget val av högstadieskola. Profilering skapar gynnsam konkurrens och attraktionskraften ökar. Vi ser profilering mot dans, klättring, fotboll, film, innebandy, ishockey, miljö, musik  mm som intressanta utvecklingsmöjligheter för skolans högstadier.

Vi vill ha bättre möjligheter till högre utbildning i Vimmerby. Nya vägar är projektet som Västervik, Hultsfred och Vimmerby driver tillsammans och Centerpartiet ser stora möjligheter till att skapa behovsanpassade högre utbildningar i regionen. Det är en förutsättning för utveckling av Vimmerbys näringsliv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar