måndag 4 augusti 2014

Monday morning, knitting ears of gold!

Bono i U2 har skrivit den textraden och den är så fin tycker jag. Den märkligaste textraden har korats enligt en artikel i DN igår. Killers : "Are we human or are we dancer". Den är lite att fundera på ett valår som detta? 

Nu till dagens agenda. Vigsel i rådhuset. Lunch på Sweet chili med C i Vimmerby, kretsstyrelse och valkomitte ikväll. Idag ska det bli mycket gjort och många beslut och planer ska fastställas. En intressant dag gryr och snart en liten löprunda med styrketräning på det som start. 

I dagens tidning skriver centerpartisten Björn Lansman i Västervik om kommunala politikers investeringsdilemma.  Gotlandstrafikinvesteringar , flygplatsen och tomtmark på Ljungheden är aktuella kommunala investeringar som han ifrågasätter och hellre hade sett investeringar i barn och ungdomars framtid! Han vill ha underlag före investeringsbeslut som tydligt visar att besluten ger tillväxt. 

Björn Lansman vill ha satsningar på skolan, då denna har nedmonterats i Västerviks kommun. I synnerhet landsbygdens skolor. Många Västerviksbor på landsbygden är missnöjda med Västerviks skolpolitik där man haft en nedläggningspolitik och centraliseringsvåg. Detta kommer att utarma delar av landsbygdens tätorter i Västerviks kommun. 

Därför vill centerpartiet i Vimmerby satsa på alla kommunens skolor istället för att diskutera nedläggning. Det är närodlad politik för oss. 

Harald Hjalmarsson vill slå samman Västerviks och Vimmerbys kommuner för att deras investeringar ska kunna bli effektivare. De felaktiga investeringar som Harald Hjalmarsson har gjort vill i alla fall inte jag att Vimmerby kommun ska vara med och bidra till att rädda. Att tänka efter före beslut är min rekommendation och inte arbeta efter fort och fel-metodiken, för att sedan tvingas rätta till och vädja till räddningsaktioner. Gotlandsbåten och den satsningen jobbade förmodligen inte kvalitetssäkrat och det är olyckligt för Västerviks kommun. Det som kunde ha blivit så bra har gett Västervik dålig PR och tillsammans med försenad invigning av den nya medehavsmiljön på lysingsbadet så känns det som ett trist läge för besöksnäringen i Västervik. Det är olyckligt för potentialen är stor och samverkan med Visby och Vimmerby skulle kunna ge stor effekt. 

Centerpartiet i Västervik har guldläge nu. Lycka till Mats Hugosson och alla Centerpartister i grannkommunen. Kör så det ryker! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar