tisdag 26 augusti 2014

Kostträff i Mariannelund ikväll

Bra erfarenhetsutbyte och mycket intressanta diskussioner om hur vi kan få in mer närodlat och närproducerat i det offentliga köket till omsorgen och till skolan. 

Tingsryds kommun och Vimmerby kommun var inbjudna till Eksjö kommun och furulundsskolan i Mariannelund.  Vimmerbys kostchef Sofia Andersson berättade om Vimmerbys matresa och alla de framsteg som gjorts under denna mandatperiod. Men det finns en hel del kvar att göra i alla fall för att få ännu mer närproducerat i det offentliga köket. 

Ikväll fick jag veta att kostchefen initierat ett arbete med att ta fram en kostpolicy också vilket Eksjö redan gjort. Först skolan och sedan omsorgen. Det blir bra så att fullmäktige får ta beslut om hur vi ska ha det med maten i Vimmerby kommun. 

Denna fråga vill jag lyfta ännu mer då det är så viktigt att vi får svensk mat av bra kvalité i alla kommunens matsalar och i portionerna som äldre köper. 

Närodlad politik , helt enkelt! 


Tack Annelie hägg för inbjudan och en bra kväll på andra sidan länsgränsen. Viktigt med samverkan över länsgränsen, tycker jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar