tisdag 15 juli 2014

Warmbadhuset den 14 juli

Flera debuter gjordes på den öppna scenen igår kväll. Regnet hängde i luften och det kom en liten skur strax innan vi började men det blev en fin kväll med många fina låtar. 

Ida Grankvist sjöng à capella för första gången på en större scen . Bra gjort! Alicia Rotebäck och Joel Gunnarsson framförde var för sig eget materiel för första gången. De är etablerade artister men det var roligt att de valde Warmbadhusets scen för sina första egenskrivna låtar. Elin Namnieks är en annan etablerad artist som utvecklas fantastiskt år efter år. Hon har liksom Engla Horste varit med alla åren. Spännande att se deras framsteg som artister. Feliz Horste sjöng singback och headbangade charmigt. Tioåriga Sofia Ekelund spelade klarinett så fint och hennes morbror Joel Lindefors från Stockholm framförde två låtar av Rysslands svar på Bob Dylan. Läs mer om Vladimir Vysotskij här : http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Vysotskij
Moa Kristine Nachtweij kompade Joel Gunnarssons egenskrivna låt. Kvällen avslutades med Göran Nachtweij som ledde allsång till "Inatt jag drömde" och det kändes aktuellt nu när krig eskalerar på flera platser i världen.

Men kvällens finaste stund var den som tillägnades lilla Felicia Petersson som gick bort i förra veckan. Isabella Bexell sjöng Kärleken är av Jill Johnson till komp av Göran Nachtweij på gitarr. Det var vackert och mycket sorgligt. Mörka solglasögon krävdes i den stunden. Camilla och Isabella hade bakat och serverade kaffe i pausen och det startades en insamling till Felicia Petersson minnesfond som ska stötta unga musiker på olika sätt. 1600kr samlades in. Flera kom fram och erbjöd sig att baka till kommande kulturkvällar så räkna med att det kommer att serveras kaffe med bröd i pausen den 21/7 och den 28/7. 

Till barncancerfonden har vi nu fått in 2150 kronor på Warmbadhusets kulturkvällarna insamlingskonto. Välkommen att bidra till att hitta bättre behandlingsmetoder mot den grymmaste sjukdomen som finns. Barn och deras familjer ska inte behöva uppleva det som familjen Peterson alldeles nyss gjort. Att förlora en sjuttonårig tjej ska inte få ske, tycker jag. Det är så orättvist! 

http://www.barncancerfonden.se/1309363846/#TackLista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar