onsdag 16 juli 2014

Västervik är en viktig del i regionen

Vad händer i Västervik och med destinationsutvecklingen där. Gotlandsbåten är försenad och likaså upplevelsebadet på Lysningsbadet. Visfestivalen bär sig knappt och tågen rullar inte på Tjustbanan. 

http://www.vimmerbytidning.se/article/archive/72/

Västerviks attraktionskraft är sammankopplad med Vimmerbys utvecklingsmöjligheter och här finns koppling även till Hultsfred och Eksjö kommuner som jag ser det. Därför är det viktigt att lyfta blicken och kolla lite på destinationsutveckling ur ett helikopterperspektiv för Vimmerby. Astrid Lindgrens värld och kommunen bör se över trafikköerna till parken när det är som mest besökare dvs tisdagar i juli månad. Igår var köerna timslånga på förmiddagen tyvärr. Upplevelsen för de barnfamiljer blir inte bra oavsett om de varit medvetna om att valet för ett besök innebär trängsel i Vimmerby. 

Boende och attraktioner samt infrastruktur måste gå hand i hand i hela norra länet och Eksjö kommun. Därför är det viktigt att återigen lyfta regionfrågan tycker jag. Vi behöver regionperspektivet för att kunna skapa en bra arbetsmarknadsregion och en bra infrastruktur i vår del av världen. 

Det kommer jag att driva utifrån Vimmerbys bästa och då behöver Västervik lyckas med sina tidsplaner för olika attraktioner. Västervik, Vimmerby , Visby är en del av en helhet där Mariannelund och Eksjö samt Hultsfred också är en del. 

Den nya boken om natur i Hultsfred på tyska och svenska borde få efterföljare och vidgas till hela Astrid Lindgrens hembygd tycker jag. Det vore en finfin satsning under nästa programperiod för Astrid Lindgrens hembygd.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar