lördag 19 juli 2014

Astrid Lindgrens trädgårdars långsiktigt hållbara finansiering

http://www3.centerpartiet.se/Lokal/Vimmerby/Nyhetslista/Dates/2014/7/Astrid-Lindgrens-Nas-langsiktigt-hallbara-finansiering/

Centerpartiet i Vimmerby anser att fjärrvärmekunderna inte ska finansiera något annat än investeringar i fjärrvärmeutbyggnaden. Vimarhems hyresgäster ska inte finasiera trygghetsboende eller trädgårdsanläggningar för Vimmerbys besökare. 

Därför föreslår vi i en insändare i gårdagens Vimmerby tidning att den kommunala delen av finansieringen till det kommunala bolaget Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB ska minska med en halv miljon årligen. Risken med att låta Vimmerbys moderbolag finasiera alla sex bolagen är att det plötsligt kan utebli finansiering till Näs om de andra fem bolagen inte kan leverera överskott. VEMAB skulle kunna tvingas ta lån för att medfinansiera de andra kommunala bolagen om de inte håller budget. Därför är det bättre att på sikt se till att NÄS blir självbärande. Den vägen har de redan stakat ut då de börjat med biljettintäkter för att finasiera verksamheten. Motivet att Vimmerbybornas skattemedel ska finasiera trädgårdarna på Näs minskar i takt med minskad tillgänglighet för Vimmerbys medborgare som jag ser det. Restauranger ska heller inte drivas med kommunala subventioner vilket medför snedvriden konkurrens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar