lördag 12 juli 2014

Annie Lööfs tal i Almedalen var det mest företagsvänliga!

Så här beskriver Jenny Madestam i Expressen sin upplevelse av samtal med representanter från näringslivet och politiker under Almedalsveckan . Annie Lööfs tal var mest företagarvänligt! Bra Annie ! 


Organisationen Företagarna gjorde en rankning utifrån hur företagarvänligt partiledarnas tal i Almedalen var - hur stort utrymme företagande fick i talen. I topp hamnade Annie Lööf, följd av Jan Björklund och Göran Hägglund. På fjärde plats kom Stefan Löfven, följd av Åsa Romson och Fredrik Reinfeldt. Näst sist kom Jonas Sjöstedt, sist Jimmie Åkesson.

Att Lööf toppar är inte förvånande. Centerpartiet är det parti som tydligast företräder företagarna. Detta är inget nytt. Det som däremot är uppseendeväckande är att de partier som vill leda en regering, inte fokuserar mer på företagande. Det är möjligt att Reinfeldt vill lämna denna fråga helt till Lööf och därför inte lyfter den. Generellt är alliansen i större utsträckning ansedd som näringslivets och företagarnas vän. Inte sällan lyfter företagare just fram hur den nuvarande regeringen skapat ett bättre företagsklimat.

Hos oppositionen finns näringslivet närvarande primärt genom intresset för den större industrin, vilken Löfven gärna pratar om. Självklart är den viktig. Men små- och medelstora företag behöver också finnas på agendan. Här skapas jobb, och här finns driv, engagemang och insikter. Företagare tänker klokt och entusiastiskt om exempelvis miljö och hållbarhet, arbetskraftsinvandring och digitalisering. Och de vill skapa jobb.

Därför borde fler än Annie Lööf och Centerpartiet ta sig ut i näringslivet och få till ett politiksnack med någon av Sveriges alla engagerade företagare. Den som är smart lyssnar på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar