lördag 14 juni 2014

VEMAB versus KS i Vimmerby

Noterar att debatten och dialogen mellan Vimmerbys kommunstyrelses ledning och vd på VEMAB inte fungerar så bra. Den sker i Vimmerby tidning via journalister som skriver och beskriver vad olika ledare i Vimmerby anser om olika sätt att hantera kommunens kärva ekonomi. 

Den politiska diskussionen kanske ibland ska ske någon annanstans än i Vimmerby tidning och jag märker att citat som skrevs i onsdags inte längre gäller utan idag är det raka motsatsen. Min vision är att ledare ska prata med och inte om varandras åsikter och synpunkter och försöka att träffas och demokratiskt diskutera sig framåt till en gemensam linje för kommunens ekonomi. 

Budgetramen borde ha remitterats till berörda bolag och nämnder innan antagande i KF, anser jag och det står jag för då kommunallagen faktiskt beskriver hur en budgetprocess ska gå till och denna process har gått alltför fort och med för liten förankring och delaktighet. Nu ska det göras en MBL om KS beslut och den ska komplettera KFs handlingar med kort tid för inläsning. 

Nio omedelbara justeringar på senaste KS den 10/6 är alldeles för många för att ledamöterna i KF och partigrupperna ska få tillräcklig tid för inläsning och diskussion före beslut den 23/6. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar