onsdag 18 juni 2014

Titta på flera alternativ före beslut om byggande av gruppbostad

Helheten betonade jag när Vimmerby tidning intervjuade mig om Lansen och att centerpartiet av flera skäl inte tycker att denna tomt är lämplig för byggnation. Vimarhem måste titta på detta affärsmässigt och om det efter tio år exempelvis ska användas till något annat än gruppboende så måste attraktionskraften och läget bedömas utifrån att denna byggnad ska finnas och nyttjas på ett optimalt sätt i femtio år.

Nu finns en situation där vi inte behöver förhasta oss i Vimmerby. Vi kan i lugn och ro och i demokratisk anda lyssna in varandra och diskutera platsen för ett nytt gruppboende. 

Möjligheten att bygga på Pistolsmeden får gehör från en pensionär på insändarsidan i Vimmerby tidning idag och närheten till service och Källängsparken gör den tomten mycket attraktiv. Det tycker vi i C också. Dessutom är arbetslösheten i Vimmerby , näst lägst i länet och under rikssnittet så vi behöver bygga bostäder snarast för att arbetsmarknaden och bostadsmarknaden ska hänga ihop. 

Det finns fler tomter som Magnus Danlid och Vimarhem avser att titta på. Låt dem göra det i lugn och ro. 

Svåra markförhållanden eller inte , alla synpunkter måste få komma fram och så diskuterar vi lämplig lokalisering utifrån helheten. Det är Centerpartiets hållning i denna fråga. 

Att vi delvis motbevisats är en delvis olycklig formulering för rubriken på intervjun med mig då detta inte handlar om bevis och motbevis utan om vart det är lämpligast att bygga nästa byggnation för Vimarhem . Flera alternativ finns, låt Vimarhem titta på dem och låt KS diskutera med Vimarhem så finner vi en bra lösning på denna dyra och krångliga resa med Gästgivarehagen som var ett förhastat alternativ som tyvärr orsakat stora resurser och kostnader helt i onödan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar