tisdag 17 juni 2014

Kom och provkör en elbil!

Engströms kommer till "Ladda Vimmerby" och erbjuder provkörning av elbil i eftermiddag. Vi har två seminarier idag, ett på eftermiddagen och ett på kvällen med samma upplägg. 

Engströms kommer med en WW E-up och erbjuder provkörning. Framtidens elbilar kostar 1-2 kr / mil att driva och kommer många att köpa elbil så kommer även priserna för bilarna att minska. Idag kostar denna bil cirka 108000 i bensinutförande och 270000kr i elbilsutförande.  Lite för stor skillnad i pris även om driftskostnaden skiljer stort.40000kr i supermiljöbilspremien får man när man köper en elbil så det förbättrar kalkylen avsevärt.  Med andra ord krävs det att några går före och visar vägen. VEMAB har två elbilar idag och de säger att det fungerar utmärkt. Roger Carlson som är vd för VEMAB kör en av Volvos elbilar och är mycket nöjd med funktionen av denna och han säger att det fungerar bra med laddning och så vidare.  Läs om E-up här http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20130827/eldrivna-golf-snart-har

Centerpartiet i Vimmerby vill att exemplevis hemtjänsten ska satsa på elbilar för att marknaden för fossilfria fordon måste öka. Centerpartiet i Vimmerby lyckades också få igenom tre miljoner i investeringsbudgeten för soleleinvesteringar 2014-2016. Nu ska det projekteras och bli verkstad av det initiativet. El är utmärkt till många saker men att värma kan vi använda andra energibärare till. Omställning från elvärme till exemplevis fjärrvärme och en satsning på eldrivna transporter är min linje i denna fråga. Hoppas att det finns fler som vill dela denna uppfattning och som inser att det måste satsas mer på det förnybara. 

Välkomna till "Ladda Vimmerby" idag. Anmäl dig till lunchseminarie till emma.lindberg@vimmerby.se eller på tfn 0492769345Till kvällsföreläsningen behöver du inte anmäla dig. Elbilen VW E-up kan du provköra både i eftermiddag och ikväll. Lyssna på radio Kalmar klockan 16.15 i eftermiddag så får du höra intervju med Emma Lindberg om kvällens seminarie. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar