torsdag 5 juni 2014

Bostadsbehovet i Vimmerby

Omvärldsbevakningen i Prag är slut och jag läser ifatt lite tidningar. Personalen på gruppbostäder vid Näs uttrycker att det inte behövs något ersättningsboende för deras brukare så nu fick ärendet en helt ny vändning, eller? 

Jag blir förvånad över alla de resurser som går åt på grund av att det saknas kommunikation mellan de som beslutar och de som är brukare. Under sex års tid har budskapet varit att gruppbostaden vid Näs måste flyttas. 

Nu verkar det som att det finns en helt ny bild av flyttbehovet. Det ska bli spännande att följa denna diskussion i Vimmerby tidning och på nätet. 

Viktigaste nu är att tillgodose brukarnas behov och vara lyhörd , som jag ser det. Målet är att samtidigt hushålla  med kommunens resurser och inte projektera och bygga i onödan då kommunen redan nu har investerat stort i viktiga och värdefulla framtidssatsningar. Stora investeringar i en kommun måste planeras noggrant över tid. Annars saknas pengar plötsligt till drift. 

Men trots det vill jag betona att ett bygge på Pistolsmeden med gruppbostäder och tillgänglighetsanpassade bostäder måste prioriteras. Bostadsbristen kan orsaka minskad befolkning i Vimmerby och vi måste låta Vimarhem bygga det som behövs och på bästa positionerna i Vimmerby. Hoppas nu att planerna på ett bygge på den vattensjuka marken vid Vitsippan skrinläggs även om kommunen redan investerat cirka 100000kr i en markundersökning där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar