torsdag 15 maj 2014

Valnämnd och RDB idag

Flera viktiga punkter står på dagordningen idag. Valnämnden ska diskutera valaktiviteten i Bullerbyn den 20 maj. Den har föranlett en hel del diskussioner som ni bland annat kan läsa om i dagens Vimmerby tidning. Intressant är att jag inte blivit intervjuad men ändå är omnämnd i artikeln. Behövs nog en presskonferens om detta i eftermiddag, skulle jag tro.  Alla politiska partier i kommunfullmäktige har nämligen fått erbjudande om att föreslå politiker med invandrarbakgrund som kan föreläsa om demokrati och delaktighet i syfte att öka valdeltagandet. Trots det blev det en stor reaktion på denna aktivitet vilket föranledde en förändring i upplägget. Detta ska diskuteras idag och Anders Eriksson kommer att delta som kultur och fritidschef med ansvar för alla valaktiviteter i Bullerbyn. 

På Revisions-och demokratiberedningen ska vi ta beslut om ett förslag till politisk organisation och arvoden för nästa mandatperiod som ska remitteras för yttrande av KS och sedan antagande av KF i juni. 

Idag äger också valinformationen från sju olika partier rum på Vimmerby gymnasium. Valnämndens ordförande dvs jag har bjudit in och jag hoppas på ett bra genomförande och att det leder till att de som är myndiga går och röstar i valet till Europaparlamentet. Vimmerby gymnasium erbjuder eleverna att förtidsrösta under skoltid i slutet av nästa vecka. Det kommer även att genomföras ett skolval nästa vecka på Vimmerby gymnasium. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar